Polaris Riders Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
1,935 Posts
Discussion Starter · #1 ·
ok, just changed my oil again, 4th time maybe 40 or so hours oin it about 3-4 tanks of gas trhough the machine. Every time I change it there are filings on the plug magnets. There arent a lot of them, but im starting to be a little concerned. I'm using the PS4 oil and the Polaris filter every time. Is this common or should i be loading up and giving my dealer a visit? thanks for your ideas
 

·
Registered
Joined
·
993 Posts
it is normal to get a little bit of the clutch material on the magnet as it wears, if you have a blackish sludge with a slight sparkel, it's the clutch material.
 

·
Registered
Joined
·
95 Posts
Depends how hard your running it,but it sounds normal.Keep your clutch adjusted properly.
 

·
Registered
Joined
·
1,744 Posts
yeah, one thing i had to keep in mind when i discovered this was that this is the first quad ive owned with a magnetic plug. so all of my other quads were catching the shavings with the filter only!
 

·
Registered
Joined
·
1,935 Posts
Discussion Starter · #5 ·
what do i need to be doing to adjust my clutch? firts quad ive ever had with a clutch. that basically sounds like it though, a little sludge for the main part, some in the crankcase that look more like slivers, but only on occasion
 

·
Registered
Joined
·
455 Posts
Ive changed my oil six times. Each time, there is tons of junk on the plugs. I dont run mine real hard, but since our beloved predators are a bit weak on the bottom end, I use the clutch ALOT to keep the rev's up.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top