Polaris Riders Forum banner

1 - 20 of 29 Posts

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter #1
Hey everybody, I'm new here and I just got my Pred about a month ago. I am having a hard time getting my bike into nuetral after its warmed up. Is anyone else having this problem? Any ideas?
 

·
Mostly Harmless
Joined
·
2,544 Posts
Yeah they all seem to do it to varying degrees. It gets better with more hours on the machine, but it still takes a little bit of work at time.

Rob
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
i have the same problem with mine. it's fine untill she warms up.i have just 9 hours on mine. hope it will loosen up with ware
 

·
Registered
Joined
·
31 Posts
I dont have that problem on mine. I can find nuetral 99% of the time from 2nd gear or 1st on mine. My buddies predator on the other hand is totally opposite. We both have a problem getting his into nuetral but both of us can get mine into nuetral with ease. His gets a little better as it warms up but not much. Dont know though, just must be the nature of the beast..
 

·
Registered
Joined
·
101 Posts
Mine does it too, it will go into neutral easy if you shut it off, but it is a pain while it is running
 

·
Registered
Joined
·
249 Posts
mine was tuff during "break in" but after first hour + oil change it seems to be fine.
 

·
Registered
Joined
·
33 Posts
I have a lot of trouble on mine. It's easy when the machine is off or when I first start it, but it gets tough after it's been running for a while.
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Mine does it a little. I have to say though, I'd rather not find N too easily when doing a fast shift from 1st to 2nd. :)
 

·
Mostly Harmless
Joined
·
2,544 Posts
I agree with Sportzmann 100%!!! On my old 400EX, all too often I'd be in a racing situation and go from 1st to 2nd only to hit neutral. Really ruins your day when that happens. I'd be perfectly happy with my machine taking a while to find neutral if it'll never do that to me.

Rob
 

·
Premium Member
Joined
·
383 Posts
I have a question about the tranny. When I am in a high gear, but not riding very fast, my tranny KNOCKS very loudly. Sounds like the gears are clacking together. Has anyone else had the same issue????
 

·
Registered
Joined
·
82 Posts
Mine used to be difficult at times, but now i can get it neutral really easily, it just takes a little while for the trans to get broken in.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
I just wanted to revisit this post, for a second. When I first got my Predator last week, I could shift into neutral with no troubles at all, actually it was very easy. I did my break in hour changed the oil and road a couple more hours easy. Well today was the first day I actually got on the throttle for most of the ride, when I bring it home to park I couldnt find neutral. About 5-10 minutes later took it down the street and back to te driveway still couldnt get into neutral even with quad off. Is this going to get better like it was in the beginning, should I call the dealer or just live with it?

Thanks.
 

·
Premium Member
Joined
·
1,055 Posts
Just roll the quad back and forth and it'll slip into neutral easy.
 

·
Mostly Harmless
Joined
·
2,544 Posts
Mine seems to be okay sometimes, but then at other times, it gets hard to find neutral again too.

I see it this way... if the thing will never go into neutral when I'm racing and shifting from 1st to 2nd, I'll live with it. My stupid 400EX used to do that all the freakin' time and it drove me nuts.

Rob
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
So dose anyone know of an easy fix besides breaking in the machine. I put about 5hrs on my machine and I still have a terriable time finding neutral when the machine is running. I have to turn off the machine in order for it to find neutral. This is my second predator I own (Long Story) both of them had this problem from the start. Also I am getting a loud knocking noise coming from the engine when I shift from a low gear to a higher one. It is only for a breif second while I raise the RPMS it goes away. but it dose it bad when I down shift and then up shift quickly. It is real annoying, any thoughts? Some say it is the chain, others say it is a lose back brake. I am new to the quad world, only owned Honda 4X4's until I purchased this machine (Which I really enjoy) So i apperciate any advise one has to offer!
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
So dose anyone know of an easy fix besides breaking in the machine. I put about 5hrs on my machine and I still have a terriable time finding neutral when the machine is running. I have to turn off the machine in order for it to find neutral. This is my second predator I own (Long Story) both of them had this problem from the start. Also I am getting a loud knocking noise coming from the engine when I shift from a low gear to a higher one. It is only for a breif second while I raise the RPMS it goes away. but it dose it bad when I down shift and then up shift quickly. It is real annoying, any thoughts? Some say it is the chain, others say it is a lose back brake. I am new to the quad world, only owned Honda 4X4's until I purchased this machine (Which I really enjoy) So i apperciate any advise one has to offer!
 

·
Premium Member
Joined
·
1,055 Posts
I say just rip everywhere with it right off the showroom floor. Thats why I did with mine:) I let it rip right off the lot all the way home down the canal bank:)
 

·
Registered
Joined
·
114 Posts
DONT KNOW OF A FIX YET....BUT AS I PUT MORE HOURS ON THE PRED IT'S IMPROVING...
...SLOWLY!! NOW ABOUT THAT NOISE ADJUST THE CHAIN KICK THE TIRES AND RIDE IT
LIKE U STOLE IT ! THAT WAY U WONT HEAR IT!!!
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Thanks JSYI and DP for the reply on my questions, Kinda of settles my wifes nerves to hear that. She didn't want me to purchase this machine so when she heard of the problems she flipped mout saying... I told you so!!!!, but anyways take care good luck with your quads, and keep the dirty side down!
 
1 - 20 of 29 Posts
Top